mei 07

Werken in het Nederland

Als inwoner van Europa heb je de mogelijkheid om te gaan werken in Nederland. Nederland heeft zijn eigen regels en wetten. Dit kan variëren met de regels en wetten in jouw land. Daarom is het van belang om van tevoren meer te weten te komen over werken in Nederland, in deze blog lees je daar meer over.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je in Nederland gaat werken, moet je op voorhand zorgen dat je een geldig identiteitsbewijs hebt. Dit identiteitsbewijs moet onbeschadigd zijn, een gebroken identiteitsbewijs is dus niet geldig. Een identiteitsbewijs is nodig omdat je jezelf in Nederland allen tijde moet kunnen identificeren, zowel op de werkvloer als op openbare plekken.

Zodra je in Nederland arriveert zijn er meerdere zaken om te regelen en om rekening mee te houden:

 • Een BSN/Sofinummer: Pollux kan je begeleiden bij het aanvragen van een BSN nummer bij het RNI.
 • Zorgverzekering: iedereen die in Nederland woonachtig is, moet zich verplicht verzekeren tegen ziektekosten. Pollux heeft voor alle medewerkers een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten. Hier kan elke medewerker gebruik van maken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een zorgverzekering af te sluiten.
 • De Nederlandse cultuur en samenleving kan variëren met wat je gewend bent. Op onze Facebook-pagina delen we regelmatig feiten over de Nederlandse cultuur. Volg ons en kom meer te weten over Nederland en houd jezelf op de hoogte van al het nieuws van Pollux.
 • Houd er rekening mee dat de wet- en regelgeving met betrekking tot werken in Nederland anders kan zijn. Zodra u komt werken bij Pollux ontvangt u een welkomstboekje met alle informatie over het werk en de wetgeving.Door van te voren over bovenstaande onderwerpen na te denken, ga je goed voorbereid op pad. Bekijk wat Pollux voor jou kan betekenen betreft huisvesting, transport en werkaanbod.

Pollux uitzendbureau

In Nederland heb je de mogelijkheid om te werken via een uitzendbureau, zoals Pollux. Pollux is een intermediair tussen het bedrijf en werknemer. Zodra een bedrijf waar wij mee samenwerken kenbaar maakt opzoek te zijn naar personeel, communiceren wij dit via verschillende kanalen. De vacatures worden wekelijks bijgewerkt zodat het altijd up-to-date is.

Als er een vacature is die bij jou past, kan je jezelf registreren of solliciteren. Door middel van een telefonisch intakegesprek bekijken we of je geschikt bent voor de baan.

Als je via Pollux bij een bedrijf aan de slag gaat, is Pollux alsnog je werkgever. Dit houdt in dat wij jouw salaris uitbetalen.

Er zijn veel uitzendbureaus in Nederland. Het is daarom lastig om te kiezen via werk uitzendbureau je wilt gaan werken. Werken via Pollux heeft veel voordelen. We zetten ze op een rij:

 • 1. Je krijgt een marktconform salaris
 • 2. Je gaat werken bij topopdrachtgevers
 • 3. We bieden huisvesting aan
 • 4. We bieden vervoer aan
 • 5. Ruimte voor persoonlijke groei

NBBU

Pollux is lid van NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Dit garandeert je dat er gewerkt wordt volgens wetten en regels.
In onderstaande video van het NBBU wordt nogmaals uitgelegd hoe een uitzendbureau in Nederland werkt en waar je op moet letten als je in Nederland wilt komen werken.

Bekijk ook onderstaande video voor meer uitleg waarom je zaken moet doen met een NBBU-bureau.

1 reactie

 1. Peter Johnson
  31/12/2018 at 08:21 · Beantwoorden

  Uitzendbureau is de eerste keuze van bedrijven. Omdat de moeilijke taak van vandaag is om een juiste persoon voor de juiste baan te vinden. Als u uitzendbureau kiest, analyseren zij uw bedrijfsvereisten, uw beleid en uw werkomgeving. Ze vinden dan geschikte kandidaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *