fbpx
jan 16
15 jaar Pollux

Pollux 15 jaar

Pollux 15 jaar, we vertellen u graag ons verhaal

De eigenaren van Pollux, Grzegorz Pawnuk en Henriette Petersen, hadden ooit de droom om een eigen zaak te beginnen. Zo werd 15 jaar geleden de oprichting van Pollux een feit.

Althans, de naam Pollux moest toen nog worden bedacht. Verschillende namen passeerden de revue, zoals Jetworks en P3 (Pawnuk, Petersen en Personeel). Uiteindelijk werd er voor Pollux gekozen, welke ook nog een Astrologische betekenis heeft. Henriette Petersen is namelijk een tweeling, net als Pollux een tweeling is samen met Castor. Ook zijn Grzegorz en Henriette met z’n tweeën wat de keuze gemakkelijk maakte: Pollux werd de naam.
Wat begon als een kantoortje met twee bureaus, een gekregen printer, een oude laptop en computer, is na 15 jaar uitgegroeid tot een bloeiende organisatie met meerdere vestigingen in Polen en één hoofdvestiging in Roosendaal, Nederland.

1500 medewerkers

Vijftien jaar geleden is Pollux gestart met negen Poolse uitzendkrachten bij een staalbedrijf. Inmiddels zijn er in Nederland dagelijks zo’n 1500 medewerkers bij verschillende opdrachtgevers in verscheidene branches aan het werk. Ook in Polen zijn, dag in, dag uit, ongeveer 2000 gemotiveerde medewerkers aan het werk.

In de tussenliggende jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden, die ervoor hebben gezorgd dat Pollux staat waar het nu staat. Alleen al de verhuizingen van een klein huiskantoortje, naar de Borchwerf, naar een andere (grotere) locatie op Borchwerf en sinds 2012 naar het prachtige pand aan de Ettenseweg, kenmerken de groei die Pollux de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Altijd op zoek naar iets nieuws

Maar Grzegorz en Henriette zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Zo openden ze in 2012 de deuren van het prachtige hotel, Pałac Jugowice in Polen. Twee betrouwbare no-nonsense ondernemers, what you see is what you get, recht door zee en geen franje. Al deze dingen hebben Pollux groot gemaakt. “Natuurlijk zijn er dingen die we anders hadden aangepakt, maar door schade en schande word je wijs. Als we niet hadden gefaald, hadden we ook niet geleerd” aldus Henriette.

Eigen huisvesting

Grzegorz en Henriette vonden het belangrijk om haar medewerkers een thuis te bieden. In 2018 openden ze eigen huisvesting in Nispen, een nieuwbouwcomplex met 90 woonstudio’s die 180 uitzendkrachten een mooie plek om te wonen biedt. In 2019 volgde de koop van een huisvestingslocatie in Ossendrecht. Deze locatie is volledig opgeknapt en biedt nu ook een thuis voor de medewerkers.

Pollux 15 jaar

Dit brengt ons tot 2020, het jaar dat Pollux alweer 15 jaar bestaat. Eén ding is duidelijk, stilzitten doen Grzegorz en Henriette niet. Op naar de volgende uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *