fbpx
feb 24
10 jaar Pollux - Nieuws | Pollux Uitzendbureau - Roosendaal

10 jaar Pollux… Wat vliegt de tijd!

10 jaar Pollux

In 2015 bestaat Pollux 10 jaar en dat willen we als organisatie uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De tijd is voorbij gevlogen en het leek ons leuk om u mee terug te nemen naar het ontstaan van Pollux, tien jaar geleden.

Onze eigenaren, Grzegorz Pawnuk en Henriette Petersen, hadden ooit de droom om een eigen zaak te beginnen. Onder het motto ‘We kunnen altijd nog worst bij de Hema gaan verkopen’ werd de oprichting van Pollux een feit.

Althans, de naam Pollux moest toen nog bedacht worden. Verschillende namen passeerden de revue, zoals Jetworks en P3 (Pawnuk, Petersen en Personeel). Uiteindelijk werd er voor Pollux gekozen, welke ook nog een astrologische betekenis heeft. Henriette Petersen is namelijk een tweeling, net als dat Pollux een tweeling is samen met Castor. Ook zijn Grzegorz en Henriette met z’n tweeën wat de keuze makkelijk maakte: Pollux werd de naam.

Wat begon als een kantoortje met twee bureaus (gekocht op Markplaats), een gekregen printer, een oude laptop en computer, is na 10 jaar uitgegroeid tot een bloeiende organisatie met zeven vestigingen in Polen en één hoofdvestiging in Nederland (Roosendaal).

Tien jaar geleden is Pollux gestart met negen Poolse uitzendkrachten bij een staalbedrijf. Inmiddels zijn er in Nederland dagelijks meer dan 750 medewerkers bij verschillende opdrachtgevers in verschillende branches aan het werk. Ook in Polen zijn, dag in, dag uit, ongeveer 2000 gemotiveerde medewerkers aan het werk.

In de tussenliggende jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden, die ervoor hebben gezorgd dat Pollux staat waar het nu staat. Alleen al alle verhuizingen kenmerken de groei die Pollux de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Maar Grzegorz en Henriette zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Zo openden ze in 2012 de deuren van het prachtige hotel Palac Jugowice in Polen. Want ja, zo zijn ze. Twee betrouwbare no-nonsense ondernemers, “what you see is what you get”, recht door zee en geen franje. Deze kenmerken hebben Pollux gebracht tot waar het nu staat. “Natuurlijk zijn er dingen die we anders hadden aangepakt, maar door schade en schande word je wijs. Als we niet hadden gefaald, hadden we ook niet geleerd” aldus Henriette.

Vanzelfsprekend lopen Grzegorz en Henriette nog steeds over van de ideeën en is de nodige ambitie nog steeds aanwezig: “Pollux moet een uitzendorganisatie worden voor iedereen, niet alleen voor Poolse mensen, ook Nederlanders zijn welkom. Daarnaast vullen we ook steeds meer hogere functies in en hopelijk mogen er nog veel Pollux vestigingen bijkomen!” Kortom nog genoeg plannen voor de toekomst!